15 Mart 2009 Pazar

Kendi Okulumuza Doğru ya Bir Ödül Daha....

Kendi Okulumuza Doğru ya bir ödülde Memur-Sen Bursa il temsilciliğinden geldi.


Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ’Mehmet Akif İnan’ı anma ve yılın ’en’leri ödülleri belli oldu. 11 dalda verilen ödüller 28 Şubat Cumartesi akşamı düzenlenecek gece ile sahiplerine verilecek.

Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker ödül alan kişi ve kurumları sendika binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Memur-Senr Konfederasyonu’nun Bursa’da yıl içerisinde başarılı olan kişi ve kuruluşları ödüllendirmeye devam ettiğini ifade eden Şeker, "Yönetim kurulumuzun yaptığı titiz araştırmalar sonucu ilimiz yerelinde ve ulusalda kendilerini ödüllendireceğimiz kişiler alanlarında yaptıkları başarılı çalışmaları takdir görmüş ve sendikamız tarafından ödüllendirilmeyi hak etmişlerdir. Ülke kalkınmasında üstün başarı gösteren çalışmaları bundan sonraki yıllarda da ödüllendirmeye devam edeceğiz. Ödüller 28 Şubat 2009 Cumartesi günü saat 19:30’da, Genel Başkanımız’ında katılacağı törenle TKM’de sahibini bulacak" dedi.


28 Şubat 2009 akşamı takdim edilecek ödüller ve alanları şöyle:

"M.Akif İnan Özel Demokrasi Ödülü: Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Yılın Yerel Yöneticisi: Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Yılın Bürokratı: Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yılın Akademisyeni: Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yılın Memuru: Kayhan Camii Müezzini brahim Altındaş, Yılın Valisi: Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yılın Ulusal Basın Ödülü:Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Yılın Yerel Basın Ödülü: Line TV. Program Yapımcısı Cihat Özkan, Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Yılın Ulusal Tv Ödülü: Kendi Okulumuza Doğru (STV), Yılın Projesi Ödülü: Sevgiye Uzanan Eller - İl Özel İdaresi"

Yenibursa.com

Memur Sen tarafından gerçekleştirilen "Mehmet Akif İnan'ı Anma ve Yılın En'leri Ödül Töreni" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı törenle Bursa'da gerçekleştirildi. Törende ayrıca, Samanyolu TV Yapımcısı Melih Sezgin, 'Kendi Okulumuza Doğru' dizisiyle 'Ulusal TV Ödülü'ne layık görüldü.

Bu ödülün ardından dizinin hikâyecisi Betül Dündar, Kendi Okulumuza Doğru’nun diğerlerinden farkını şöyle anlattı;

“Arka Sıradakiler”, tamamen gerçek dışı bir dizi. Kesinlikle Türk öğrenci profilini yansıtmıyor. Ahlak dışı ilişkilerin yoğun olarak gösterildiği, gençlik kültürünü sömürmeye yönelik bir yapım olarak değerlendiriyorum.


“ Kendi Okulumuza Doğru, çok farklı, tam bizden olan bir yapım. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, kılığıyla, kıyafetiyle bizden. Diğer dizilerle kıyaslarsak, mesela “Arka Sıradakiler”, tamamen gerçek dışı bir dizi. Kesinlikle Türk öğrenci profilini yansıtmıyor. Ahlak dışı ilişkilerin yoğun olarak gösterildiği, gençlik kültürünü sömürmeye yönelik bir yapım olarak değerlendiriyorum. Eğitim ile hiçbir alakası olmayan bir okul dizisi. Öğretmenler çok pasif, gençler ise bizden olmayan bir hayat tarzına sahip. 30 yaşındaki bir insanı, öğrenci olarak sıralarda görüyorsunuz. İnandırıcı değil.

Kendi Okulumuza Doğru ise mükemmel bir alternatif gençlik için. Türk öğrenci profilini birebir tespit ettik, çok okullar gezdik, hikayeler dinledik ve o doğrultuda dizimizi oluşturduk. Her gencin ergenlik döneminde yaşayabileceği sorunları ve onlara çözüm yollarını ekrana taşıdık.

Türk kültürü ve ahlakı bizim için vazgeçemeyeceğimiz düstur. Her sorunun bizim milli kültürlerimiz çerçevesinde çözümü vardır diye inanıyoruz. Önderimizin de dediği gibi “ Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızda ki asil kanda mevcut” Biz dizimizde bunu vermeye çalışıyoruz. Türk kültür ve ahlakının ne kadar değerli olduğunu gençlerimize aşılamak istiyoruz. Kültür emperyalizmine oldukça karşıyız. Reyting değil ama Kültür emperyalizmi kaygımız var. İşte bu yüzden bu kadar dikkatli davranıyoruz ve sonunda da hak ettiği ödülleri alıyor.


Kendi Okulumuza Doğru’nun bir başka güzelliği de, eğitim sistemindeki bazı açmazlara da çok uygun çözümler getiriyor. Önümüzde ki hafta muhakkak seyredin, öğrencilerimizin en çok zorlandığı derslerden biri olan matematik dersinde “x ve y” konusunun nasıl en anlaşılır anlatılır konusuna değiniceğiz. Ve Ömer hocanın anlatım stiliyle “x ve y” konusunu anlamayan öğrenci kalmayacak, muhteşem bir sürpriz olacak. Memur-Sen bize, bizde gençliğimize bir ödül hazırladık.”

1 yorum:

  1. diğer okul dizilerine bakarsak dizimiz bu ödülleri fazlasıyla hakediyor.

    YanıtlaSil